Van ontwerp tot logo

Van ontwerp tot logo

Van ontwerp tot logo

Het ontwerpen van een logo is elke keer opnieuw een súper leuk proces. Het is de kunst om de opdrachtgever steeds weer te verassen met een uniek ontwerp. Dat een logo niet in een dag ontwikkelt kan worden, wist je waarschijnlijk wel. Maar welk proces nodig is om tot het definitieve ontwerp te komen? Ik ga proberen om je mee te nemen in het traject dat klanten van Crush Creatie doorlopen.

De Intake

De eerste stap is altijd een intake. Tijdens deze persoonlijke ontmoeting maak ik kennis met jou, de opdrachtgever. Als klant van Crush Creatie krijg je tijdens dit gesprek dan ook allerlei vragen op je afgevuurd, van ‘wie is je doelgroep’ tot ‘wat zijn de belangrijkste kernwaarden binnen je bedrijf’. In de meeste gevallen blijkt dat er eerst een goede strategische basis gelegd moet worden, omdat je nog niet specifiek genoeg kunt benoemen waar jouw onderneming voor staat en welke missie en visie hierbij horen. In dat geval plannen we een Branding VIPdag of kun je jezelf inschrijven voor de Branding Workshop van Crush Creatie.

Persoonlijke smaak en stijl

Wanneer we knopen hebben doorgehakt op het gebied van branding, gaan we dit visueel doorvertalen. Een goed hulpmiddel daarvoor is Pinterest. Laten we fotografie By José Chan als voorbeeld nemen, zij liet onlangs een logo ontwerpen door Crush Creatie. José haar Pinterest bekijk je hier. Zoals je ziet heeft ze goed nagedacht over de stijl, typografie, vormen en kleuren die haar aanspreken.

De eerste opzet

Daarna is Crush Creatie aan zet! Het is gebruikelijk wanneer je werkt met Crush Creatie, dat je twee ontwerpvoorstellen krijgt. Hierdoor kunnen we ingaan op meerdere stijlen en ben je niet direct beperkt tot één ontwerp. Om bij het voorbeeld van José te blijven, hieronder zie je een voorstel voor haar logo dat het niet geworden is.

logo ontwerp* De foto’s die je hierboven ziet zijn gemaakt door By José Chan.

Doorontwikkelen en correctie

In José haar geval lieten we bovenstaand ontwerp compleet vallen, maar het kan uiteraard ook zo zijn dat je ervoor kiest om door te gaan met een combinatie van twee logo’s. Na het opleveren van de eerste logo’s gaan we dus een (of een combinatie van twee) voorstel(len) doorontwikkelen. Je kunt zelf suggesties doorgeven van wat je nog graag wilt zien, denk hierbij aan vormen, kleurcombinaties, lettertypes, enzovoort. In José haar geval hebben we een sterretje toegevoegd en zijn we gaan spelen met de lay-out.logo schets

Jouw unieke nieuwe logo

Uiteindelijk wordt het logo gefinetuned naar een definitief ontwerp. Je ontvangt meerdere variaties van je logo, zodat je hem overal voor kunt gebruiken. José haar logo kun je tegenkomen in het wit met goud, in peach, in wit en in 90% zwart. Je ontvangt diverse bestandsformaten (zoals PNG, JPG en EPS) zodat je logo overal mooi zichtbaar zal zijn. Hieronder zie je het uiteindelijke logo van By José Chan.

“Super!! Dankjewel! Ik ben er heel blij mee.” – Aldus José

logo ontwerpen
* De foto’s die je hierboven ziet zijn gemaakt door By José Chan.

Een logo ontwerp is een heel spannend proces, maar o-zo leuk!
Wil je meer weten? Je bent van harte welkom voor een (vrijblijvend) intakegesprek bij Crush Creatie.
Neem gerust contact op.

 

P.S. deze maand kun je een logo ontwerp winnen bij Crush Creatie. Ja, écht waar! 😱😍🙌🏻
Lees hier hoe je mee kunt doen.

 

About the Author

Leave a Reply